Meteen naar de inhoud

Coronamaatregelen

Indien blijkt dat de Climate Classic niet op 20 juni georganiseerd kan worden i.v.m. het coronavirus, dan proberen we het evenement te verplaatsen naar een nader te bepalen datum later dit jaar. Mocht het alsnog niet doorgaan dan krijg je een deel van je inschrijfgeld terug exclusief eventueel gemaakte kosten voor merchandise. Hieronder staan de maatregelen die wij als organisatie zullen nemen om het evenement corona-proof te organiseren. Het kan voorkomen dat er op 20 juni 2022 andere maatregelen gelden voor evenementen dan op dit moment (1G-beleid bijvoorbeeld). Uiteraard houden we je van de ontwikkelingen op de hoogte.

Start

Om de spreiding van onze deelnemers te optimaliseren werken we met starttijden van 15 minuten. We vragen deelnemers om niet eerder dan 10 minuten voordat de door hun gekozen starttijd begint naar het evenemententerrein te komen. Het coronatoegangsbewijs wordt hier door de organisatie gescand. Ben je niet gevaccineerd? Laat je dan van te voren testen bij een Testen voor Toegang locatie. Tevens wordt er door middel van dranghekken en bebording eenrichtingsverkeer gecreëerd op het start- en finishterrein. Door de organisatie zal er op toegezien worden dat er wordt gehandeld conform de COVID-19 maatregelen.

Route

Het is niet verplicht om tijdens het fietsen in een groep onderling 1,5 meter afstand te houden. Echter, willen wij onze deelnemers aanraden om dit wel te doen. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk om voldoende afstand te houden van andere deelnemers en weggebruikers. Om dit makkelijker te maken hebben we ervoor gekozen om voornamelijk rustige en brede paden in de routes op te nemen en om stoplichten te mijden.

Verzorgingsposten

Onderweg zijn er verzorgingsposten waar deelnemers hun bidon kunnen vullen en een banaan, krentenbol en mueslireep kunnen meepakken. Ook hier zal er eenrichtingsverkeer worden gecreëerd om eenvoudig 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Finish

Door de organisatie zal er op toegezien worden dat er wordt gehandeld conform de COVID-19 maatregelen. Deelnemers worden gevraagd om na afloop van het evenement thuis te douchen.
 

Extra maatregelen

We raden deelnemers aan om mondkapje te dragen op het startterrein, de verzorgingsposten en het finishterrein.